Polskiwybierz język
Polski English Deutsch ukryj
Hotel Dorrian - Hotel, restauracja i sale konferencyjne w centrum Poznania.
ZAREZERWUJ POKÓJ

WESELA do 100 osób

Oferujemy Państwu kompleksową organizację wesela do maksymalnie 100 osób. Poniżej prezentujemy przykładowe zestawy weselne zaczynające się od 99,00 PLN za osobę przy standardowym czasie trwania wesela. Oferujemy oczywiście możliwość indywidualnego ustalenia menu weselnego według własnego pomysłu.

Dla pary młodej oferujemy darmowy pokój hotelowy, a dla gości weselnych atrakcyjne rabaty.

Sala restauracyjna posiada wydzielony parkiet do tańczenia, na którym może rozstawić się wynajęty zespół muzyczny. Jeżeli zdecydujecie się Państwo na muzykę z CD dysponujemy nagłośnieniem oraz lampami dyskotekowymi. Sala restauracyjna jest w pełni klimatyzowana.

Aby zapewnić kompleksową obsługę wesela współpracujemy z firmami wynajmującymi samochody oraz z doskonałymi fotografami i kamerzystami. Dodatkowo proponujemy bardzo eleganckie wystroje sali weselnej.

Po więcej szczegółów zapraszamy do odwiedzenia naszej restauracji lub kontakt telefoniczny.

185,00 PLN za osobę

MENU WESELNE - ZESTAW I

pokaż

Powitanie

- Chlebem i solą

Toast

- Wino musujące

Zupa

1 porcja na osobę - 200 ml
- rosół z makaronem lub bulion z paluszkiem / pasztecikiem
- lub zupa krem z groszkiem ptysiowym (do wyboru: pieczarkowy, pomidorowy lub inny)

Drugie danie

3 porcje na osobę (porcja mięsa od 100 do 150g)
- Kotlet de volaille z brzoskwinią
- Medalion wieprzowy w boczku wędzonym
- Grilowany filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i żółtym serem
- Zraz zawijany

Dodatki

1,5 porcji na osobę (porcja dodatków skrobiowych 150g)
- Ziemniaki gotowane
- Krokiety ziemniaczane
- Pyzy drożdżowe 2 szt.

1 porcja na osobę (porcja 100g)
- marchewka z groszkiem
- buraczki zasmażane
- kalafior z masłem

1 porcja na osobę (porcja 150g)
- zestaw surówek

Deser

- Owoce świeże (porcja 200g)
- Torcik lodowy z owocami

Zimny bufet

3 porcje na osobę (porcja około 100g)
- indyk pieczony z owocami
- schab w galarecie
- szynka ze szparagami
- wędliny: salami, kabanosy
- sandacz w galarecie
- tatar z łososia wędzonego
- sos tatarski
- sos cumberland
- sałatka jarzynowa (porcja 100g)
- masło
- pieczywo

Ciasto i kawa

- tort weselny (1 porcja na osobę - 150g)

Ciepły bufet

- barszcz czerwony z pasztecikiem (1 porcja na osobę)
- szaszłyki drobiowe (100g) lub golonka gotowana (ok. 300g) z kapustą (1 porcja na osobę)
- pieczywo
- masło

Napoje

- soki owocowe
- woda mineralna
- kawa/herbata

215,00 PLN za osobę

MENU WESELNE - ZESTAW I LUX

pokaż

Powitanie

- Chlebem i solą

Toast

- Wino musujące

Zakąska

- Rolada z kurczaka z brzoskwinią w otoczeniu sosu borówkowego

Zupa

1 porcja na osobę - 200 ml
- rosół z makaronem lub zupa krem z groszkiem ptysiowym (do wyboru: pieczarkowy, pomidorowy lub inny)

Drugie danie

3 porcje na osobę (porcja mięsa od 100 do 150g)
- Roladka z indyka ze szpinakiem i żółtym serem
- Kotlet Imperial
- Filet z kurczaka saute z pieczarkami
- Zraz zawijany

Dodatki

1,5 porcji na osobę (porcja dodatków skrobiowych 150g)
- ziemniaki gotowane
- frytki
- pyzy drożdżowe 2 szt.

1 porcja na osobę (porcja 100g)
- Bukiet warzyw gotowanych (brokuły, kalafior, marchewka)
- buraczki zasmażane

1 porcja na osobę (porcja 150g)
- zestaw surówek

Deser

- Owoce świeże (porcja 200g)
- Torcik lodowy z owocami

Zimny bufet

3 porcje na osobę (porcja około 100g)
- indyk pieczony z owocami
- schab w galarecie
- szynka ze szparagami
- wędliny: salami, kabanosy
- sandacz w galarecie
- tatar z łososia wędzonego
- sos tatarski
- sos cumberland
- sałatka jarzynowa (porcja 100g)
- masło
- pieczywo

Ciasto i kawa

- tort weselny (1 porcja na osobę - 150g)

Ciepły bufet

- barszcz czerwony z pasztecikiem (1 porcja na osobę)
- szaszłyki drobiowe (100g) lub golonka gotowana (ok. 300g) z kapustą (1 porcja na osobę)
- pieczywo
- masło

Napoje

- soki owocowe
- woda mineralna
- kawa/herbata

Wystrój sali weselnej

- pokrowce na krzesła dla gości wraz z kokardami,
- wystrój stołu weselnego w świeczniki, kokardy, ozdobne materiały, płatki róż, itp.,
- wystrój Sali w ozdobne szarfy, podwieszane materiały, dekoracja balustrad na Sali, ewentualne dekoracje z balonów na życzenie gości,
- dekorowanie wejścia do obiektu (szarfy, balony).

165,00 PLN za osobę

MENU WESELNE - ZESTAW II

pokaż

Powitanie

- Chlebem i solą

Toast

- Wino musujące

Zupa

1 porcja na osobę - 200 ml
- Rosół z makaronem

Drugie danie

2 porcje na osobę (porcja mięsa od 100 do 150g)
- Kotlet "Imperial" (schab + farsz z szynki, sera żółtego i masła – panierowany)
- Filet wieprzowy z pieczarkami
- Kotlet do Volaille z brzoskwinią
- Zraz wołowy zawijany

Dodatki

1,5 porcji na osobę (porcja dodatków skrobiowych 150g)
- ziemniaki gotowane
- frytki
- pyzy drożdżowe

1 porcja na osobę (porcja 100g)
- Marchewka z groszkiem
- Kalafior z masłem
- Kapusta czerwona zasmażana z jabłkami lub buraczki zasmażane

1 porcja na osobę (porcja 150g)
- zestaw surówek

Deser

- Owoce świeże - sezonowe
- Torcik lodowy z owocami i bitą śmietaną

Zimny bufet

2 porcje na osobę
- Schab w galarecie
- Pierś z kurczaka z owocami w galarecie
- Roladka z szynki z sałatką jarzynową
- Sandacz w galarecie
- Sos tatarski
- Pieczywo
- Masło

Ciasto i kawa

- tort weselny (1 porcja na osobę - 150g)
- kawa/herbata

Ciepły bufet

- Żurek na wędzonce z jajkiem (1 porcja na osobę 200ml)
- Bigos 1 porcja na osobę 100g
- Kiełbaski delikatesowe z wody (1 porcja na osobę 100g): biała, śląska, parówki – musztarda, ketchup
- Pieczywo
- Masło

Napoje

- soki owocowe
- woda mineralna
- kawa/herbata

150,00 PLN za osobę

MENU WESELNE - ZESTAW III

pokaż

Powitanie

- Chlebem i solą

Toast

- Wino musujące

Zupa

1 porcja na osobę - 200 ml
- Rosół z makaronem

Drugie danie

2 porcje na osobę (porcja mięsa od 100 do 150g)
- Filet wieprzowy z pieczarkami
- Kotlet de Volaille z brzoskwinią
- Pieczeń z karkówki + sos

Dodatki

1,5 porcji na osobę (porcja dodatków skrobiowych 150g)
- ziemniaki gotowane
- frytki

1 porcja na osobę (porcja 100g)
- Marchewka z groszkiem
- Mieszanka wielowarzywna

1 porcja na osobę (porcja 150g)
- zestaw surówek

Deser

- Owoce świeże - sezonowe
- Torcik lodowy z owocami i bitą śmietaną

Zimny bufet

2 porcje na osobę
- Schab w galarecie
- Filet z kurczaka z owocami w galarecie
- Szparagi w szynce
- Sałatka jarzynowa (porcja 100g)
- Pieczywo
- Masło

Ciasto i kawa

- tort weselny (1 porcja na osobę - 150g)
- kawa/herbata

Napoje

- soki owocowe
- woda mineralna
- kawa/herbata

99,00 PLN za osobę

MENU WESELNE - ZESTAW IV

pokaż

Powitanie

- Chlebem i solą

Toast

- Wino musujące

Zupa

1 porcja na osobę - 200 ml
- Rosół z makaronem

Drugie danie

1 porcje na osobę (podanie talerzowe)
- Kotlet de Volaille z brzoskwinią
- Frytki lub ziemniaki
- zestaw surówek

Owoce świeże- sezonowe (podane od początku przyjęcia)

Zimny bufet

1,5 porcji na osobę (porcja około 100g)
- Schab w galarecie
- Filet z kurczaka z owocami w galarecie
- Szparagi w szynce
- Sałatka jarzynowa (porcja 100g)
- Pieczywo
- Masło

Ciasto i kawa

- tort weselny (1 porcja na osobę - 150g)
- kawa/herbata

Napoje

- soki owocowe (250ml na osobę)
- woda mineralna (250ml na osobę)
- kawa/herbata